Att anlita flyttfirmor

Spara tid med flyttfirmaNär det är dags att flytta är den bästa lösningen ofta att du använder dig av en flyttfirma. Det gör att din flytt går både snabbare och smidigare. Oavsett var i Sverige du bor finns det ett stort antal flyttfirmor att välja mellan. Vilken flyttfirma som du ska välja beror till stor del på vad det är för typ av flytt som du ska göra. Ingår ett piano i flytten måste du anlita en firma som kan hantera tunga och skrymmande föremål och ska du flytta till utlandet måste du anlita en flyttfirma med möjlighet till internationella transporter. När du ska välja en flyttfirma är det en god idé att skriva en checklista med de punkter som du anser krävs för att firman ska kunna hantera din flytt. Här kommer ett antal punkter som du använda dig av när du skapar en checklista för din flytt med flyttfirmaimalmö.se.

Flyttfirman ska ha tillstånd

Ett absolut krav när du anlitar en flyttfirma är att den har tillstånd för flyttningar. Detta kan du enkelt kontrollera på Transportstyrelsens hemsida. Du behöver endast ange flyttfirmans organisationsnummer varefter du omgående får besked om den har tillstånd. Finns inte den firma som du kontrollerar med i registret bör du välja en annan firma.

Flyttfirman ska ha bra recensioner

Den flyttfirma som du anlitar ska ha nöjda kunder och bra recensioner. Du kan inte endast förlita dig på att läsa företagets egen hemsida. Här kan de enkelt skriva egna recensioner utan att det ligger någon som helst sanning i dem. De recensioner och omdömen som har störst vikt är de som du får av bekanta och vänner. Finns det inte någon i din omgivning som kan rekommendera en flyttfirma kan du besöka någon av alla de recensionssajter som finns runtom på internet. Många av dessa listar även flyttfirmor och finns det många recensioner av en flyttfirma kan du som regel lita på att det sammanlagda betyget är en korrekt bedömning av firman.

Flyttfirman ska ha ett bra försäkringsskydd

När man flyttar händer det att saker går sönder eller förstörs under flytten. Det kan vara fråga om allt från en sprucken spegel eller en tappad vas och det gäller även om du anlitar en flyttfirma. Har den flyttfirma som du anlitar ett bra försäkringsskydd kan du vara säker på att du får ersättning om något skulle gå sönder under flytten.

Flyttfirman ska erbjuda ett bra pris

Priset har alltid betydelse. Det gäller även när du anlitar flyttfirmor. Samtidigt gäller att du får vad du betalar för. Har du begärt prisuppgifter från flera flyttfirmor och någon av dessa ligger långt under det pris som övriga firmor har erbjudit bör du göra en extra kontroll. I regel innebär detta att prissättningen är felaktig och att firman erbjuder en undermålig tjänst eller att några moment i flytten inte har inkluderats i priset.